Minat pada knitting tak? Jum belajar :)

Disini, memang agak sukar untuk mendapat jarum kait dua, apatah lagi jarum circular dan juga jarum double pointed needles. Semasa hendak membuat topi, saya telah membeli beberapa set jarum double pointed needles pada awal tahun.

Ini adalah antara beberapa set yang telah dibeli dari USA, alhamdulillah syukur pada Allah swt Jarum-jarum yang saya beli ini sampai lebih kurang 2 minggu.. biar pun mengambil sedikit masa, tetapi servisnya memang baik dan puas hati. Ada antaranya jenis bamboo dan yang ini pula adalah dari metal, dalam satu set ada 5 batang jarum bersaiz 8 inci. Ada yang 6 inci dan ada juga 12 inci, tetapi standard panjang yang saya pesan adalah 8 inci. Sangat sesuai bagi yang inginkan kelajuan sewaktu mengait tanpa tersekat-sekat kerana sifat metalnya. Tulah… mudah-mudahan akan ada lah kedai yang sudi jual DPNs secara offline  :(Kegunaan jarum double pointed needles ini adalah antaranya untuk membuat kaitan yang memerlukan -knitting in the round- seperti topi, stoking, beg, purse, pouches, cozy, doilies, i-cord dan macam-macam lagi🙂

Comments on: "Double Pointed Needles/ Jarum Kait Double Pointed" (3)

  1. hihihi😀 yang kat dalam gambar tu jual ke???

  2. heheh.. yang dalam gambar tu tidak dijual bah😉 Yuu masih nak order tak? InsyaAllah, kalau ya.. email saya k k k?? hihihi😀

  3. Saya penat mencari DPN sbb yg hilang sebelah …..uwaaa….i nak order dengan u boleh x? if possible i nak size 4mm length 6 inci pun ok

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: