Minat pada knitting tak? Jum belajar :)

Benang :)

Alhamdulillah,

Hari tu.. my mom singgah ke Daiso, dan terjumpalah beberapa buku benang kait nihon kara desu (sebab kedai Jepun but made in China :o) Harga sebuku RM5.00. Antibacterial gitu! Hehe.. thanks umi! terima kasih juga kepada Yuu Ying Lr kalau tak kerana Yuu, tak tahu kat Daiso ada benang kait hehe.. tapi mesti pergi cepat dan beli cepat-cepat, sebab tak banyak benang yang dijual. Sangat terhad dan beberapa colour sahaja yang ada.

Apa projek nak buat? mmm…. nantilah fikir😉 Benang jenis antibacterial ni sesuai untuk baby. Bila kait lembut sahaja! Cubalah!

Comments on: "Benang :)" (9)

  1. wah akhirnya dapat juga cari benang kait daiso ye hihi….& betul tu benang kait daiso ni terhad sebab daiso restock barangnya once a month je…so bila habis kena la tunggu next month.

  2. Yuu🙂 memang lembut benang ni kan? dan saiz benang ni agak besar juga.. kena guna jarum saiz 5 mm ke atas lebih sesuai. Macam tu ka? Kalau begitu, kena tunggu next month lagi untuk grab benang baru hihi cepat-cepat! siapa dulu dia dapat!😉

  3. erm…bestnyer kalau sy pn dapat benang camni…tp tu la kat kl ni susah la nak cr kedai jual beang berkualiti…kat mn ye ada jual?

    • salam Nana,
      terima kasih kerana sudi bersinggah ke blog kami. benang-benang ni boleh dibeli dari kedai jepun RM5.00 Daiso. kalau kat kL saya tak pasti pula sebab saya tinggal di tanah Borneo🙂 Pn. Yuu Ying Lr ada membuat post untuk kedai benang di area kL, http://yingyilr.blogspot.com/search/label/Yarn%20Store. Nana juga boleh mencuba benang yang ada di kedai online kami. Benang yang dijual adalah benang yang berkualiti. InsyaAllah, kalau ada sebarang pertanyaan, sila hubungi kami di sindarery@gmail.com🙂

  4. oh yeke…jauh nya tanah borneo…patut la awk senang dapat benang mcm ni.saya skrg ni hanya gunakan benang biasa je…kalau ada yg lembut ok ler…tapi ada juga yg kasar…kesian baby nak pakai.ada juga teringin nak beli benang kat cni tapi nak praktice lebih dulu baru puas hati guna benang mahal.

  5. betul tu nana🙂 saya pun sedang belajar, kalau baru belajar ni.. lebih baik praktis dengan benang biasa dulu. Bila dah ok, guna benang mahal pun rasa puas hati. good luck dengan tempahan nana, bolehlah nanti share kat mengait.com forum kan😀

  6. insyaAllah…tempahan pn dr kwn2 je dulu…ni pn xmenang tgn sbb sy bekerja so ms terhad la.

  7. salam …

    wahhh bestnya tengok benang tuh…memang, barang2 kat daiso memang menyeronokkan…

    suka tengok hasil kerja tangan you…nanti kita exchange link nak?
    wahh bestnya dok kat borneo …..tak penah lagik ke sana?

    • Salam kak rafidah🙂 makasih kerana sudi dtg ke da’knit. memang barang kat daiso banyak yang best-best , oh tak adalah kak.. kerja tangan beginner lagi ni hihi… saya dah add link kak rafidah😉 datanglah ke borneo.. blh jalan-jalan nanti🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: