Minat pada knitting tak? Jum belajar :)

Sewaktu sedang cuba menyiapkan projek hat saya, tiba-tiba hati rasa gatal sangat hendak membuat projek crochet yang simple. Jadi, tanpa membuang masa,  saya pun mengambil jarum kait satu saiz 3.00 mm dan benang ondori, manakala saya hentikan dahulu sementara dari mengait hat. Setelah itu, saya memulakan kait satu ni tanpa merujuk mana-mana buku, sekali lagi mengikut gerak hati dan pengamatan yang dibuat pada my mom sewaktu melihat my mom sedang mengait. Jadi, saya memang tidak tahu apakah nama setiap kaitan yang saya gunakan ni :p

Setelah kait dan terus kait .. tada! inilah hasilnya😀 hehe.. nampak pelik pun ada..

Pendrive cozy?!

Ini pula adalah back view cozy ni..

Ini adalah closer view cozy ni.. rasanya boleh muat untuk mp3 juga kan. Kalau dalam knitting, saya belum pernah mencuba membuat bobbles (bentuk yang seperti bola kecil). Tapi disini, saya berjaya buat bobble secara hantam sahaja🙂 hehe.. bolehlah.. at least, naik satu level huhu..

Alhamdulillah, insyaAllah, projek hat akan siap tak lama lagi. Untuk projek hat ni, pada mulanya saya berniat untuk membuka semula sebab tersalah buat corak bunganya.. ah.. tapi last-last, biarlah teruskan sahaja. Saya akan hantam terus bunganya dan lihat hasilnya nanti.. mesti pelik😮

Oh ya.. sekarang saya sedang mencuba benang ni untuk dikait menggunakan jarum kait satu.

Benang ni saya pernah membuat reviewnya sebelum ni pada post lalu.

Setakat ni, saya rasa jarum kait satu bersaiz kecil lebih sesuai digunakan sebab benangnya sangat lembut dan abit slippery. Jadi nak masuk lubang sedikit susah mungkin sebab saya masih tidak begitu mahir dengan jarum kait satu. Saya rasa bagi yang sudah – pro – pasti dapat handle benang ni dengan baik sewaktu mengait😀 Tetapi, benang ni memang boleh dikait guna jarums satu. Yang ni nak cuba buat handphone cozy. Kalau berjaya, akan saya uploadkan hasilnya🙂

Sehingga berjumpa lagi!

Thanks for hopping by! Assalamulaikum, may Allah  s.w.t bless us all.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: