Minat pada knitting tak? Jum belajar :)

Dua buku ini adalah buku pertama saya beli sewaktu ingin belajar mengait🙂 Saya rasa kedua buku ini sangat mudah untuk difahami dan sangat sesuai untuk sesiapa yang ingin belajar mengait dari bentuk yang paling asas sekali.

Buku Knit and Stitch dari Wendy Freeman adalah sangat baik bagi yang ingin belajar jarum kait dua dari sifar.  Kaitan yang diajar kebanyakkan adalah 5 asas dalam mengait jarum kait dua seperti slip knot, cast on, knit, purl, bind off/cast off.. dan kebanyakkan pattern yang diajar adalah pattern jenis garter stitch and stockinette stitch. Sangat sesuai sekali bagi yang tidak pernah tahu mengait kait dua🙂 Di buku ini juga di ajar membuat pom pom, embroidery, dan macam-macam lagi!

Bagi buku Find your style and knit it too dari Sharon Turner.. buku ini memang sangat baik bagi sesiapa yang sudah mempunyai asas kerana pelbagai projek menarik yang anda boleh dapatkan dari buku ini seperti mengait beg, socks, shrugs, hat.. dan macam-macam lagi!😀 Buku ini juga mengajar mengait asas dan lebih mendalam dari yang ada dalam buku Knit and Stitch.

Untuk melihat review, boleh terus ke Amazon.Com😀

Salam berbuka semua🙂

-Da’Knit@Aheys.Com-

Comments on: "Another knitting books for beginners.." (2)

  1. yuu pun ada buku ni baru je beli jumaat lepas hihihi…knit & stitch by wendy freeman…murah sebab tu beli lagipun yuu memang suka kumpul buku mcm ni…

  2. Oh bestnya Yuu.. buku ni memang seronok, banyak illustrasi kan? hehe.. kumpul banyak-banyak nanti boleh share dengan saya hehe😉 selain murah, sangat berbaloi sebab buku ni ajar kita start from zero.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: