Minat pada knitting tak? Jum belajar :)

Cable wristlets

Allah .. hari ini memang free sangat-sangat.. ndak juga banyak benda yang hendak dibuat.. sebab hari ini my dad masak special sikit🙂 yup, dia jadi chef hari ini untuk berbuka.. hihi🙂 terima kasih ayah!

Jadi hari ini siapkan wristlet yang di request oleh adik saya. Alhamdulillah dah siap..

Wristband ni dibuat ikut pattern sendiri.. first time buat pattern cable sendiri..

Saya menggunakan teknik Magic Loop ketika mengaitnya..

Saiz needle yang digunakan adalah saiz 5.00mm.. benang adalah jenis wool 100% jadi masa pakai memang rasa warm-nya..

Pattern ni menggunakan Cast On sebanyak 40 stitches, kemudian, k1p1 sehingga satu inci.

Cable pattern di buat seperti, k2,p4,CF4,CB4,P4,K2..

Alhamdulillah.. yang penting pemakainya suka😀

Dia nak request satu lagi warna biru.. bisuk ja lah buat huhu…

Selamat malam !

-Da’Knit-

Comments on: "Cable wristlets" (4)

  1. Entah kenapa gambar kat entry tu tak abis load, asyik setengah je Yati nampak. Wrislet tu Yati nampak sikit je. Line kurang baik kot ari ni. Tapi jarum tu, besor yek…

  2. oh ya ka Yati? Hmm.. line mesti tak elok hari ini, line saya pun lambat hari ini.. buka page pun slow sangat huhu..😦
    Jarum tu saiz 5.00mm.. yap, agak besar🙂 jadi wristlet pun jadi besar saiznya..

  3. Ari ni baru leh nampak. Nice…! Sejuk-sejuk leh pakai… look comfy..!🙂

  4. thanks Yati😀
    Ah ha yati.. time sejuk saja boleh pakai… sebab bila pakai memang rasa panas. huhu…. tapi adik kata dia nak pakai bila main futsal.. mesti lagi panas nanti.. pandai-pandai dia lah hihi😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: