Minat pada knitting tak? Jum belajar :)

Salam semua.. alhamdulillah,

Kali ini, dapat juga post entry baru. Beberapa hari ini, keadaan di tempat kerja memang sibuk.. bertimbun-timbun macam gunung pula huhu… tak sabar nak siapkan semuanya..

Kali ni, saya nak update tentang hat yang tak siap-siap lagi ni..

Akhirnya dah sampai separuh perjalanan kaitannya dan dah masuk ke benang yang kedua.

Disini, saya telah pun memulakan kaitan cable. Saiz cable pattern ni nampak kecik pula :p

InsyaAllah, jikalau dah siap, akan saya uploadkan gambar hat yang penuh. Pettern ini mudah apabila anda tahu asas Knit, Purl, dan Cable. Cubalah ok?

SEBELUM

SELEPAS

Salam knitting!

-Sindar-

Comments on: "Topi dah siap :) Updated!" (8)

  1. Kak Ayza said:

    Salam Er,

    Harika!! Cantiknya topi Er!!๐Ÿ˜€ Sangat cute!

    • ๐Ÿ™‚
      Terima kasih Kak Ayzaku, Topi ni siap 2 minggu oo..
      Kalau tak da kerja lain, boleh siap 2 hari rasanya kan?
      Kak Ayza, apa cerita baru ya? ๐Ÿ™‚

  2. Kak Ayza said:

    Salam Erku,

    Kalau khas menghadap knitting saja tanpa ada kerja lain, mesti boleh siap.

    Cerita baru? Oh biasa-biasa sahaja Er, sangat panas di sini dengan air yang selalu putus, menggugat kesabaran sungguh. Kak Ayza sedang mengait baju panas utk husband (terpaksa re-start kerana semua benang ditinggal di Malaysia)dan few small projects.

    Salam sayang buat Er dan update lagi tau, best tengok project yg dah siap!๐Ÿ˜€

  3. Salam..Ayza & Er,

    Er, salam kenalan.

    Bagus chattin’ you ber2..dua2 pandai knitting.
    Kak Ram harap yg akak pn akan pandai knittin’ cam you ber2… Kak Ram still ngn crochet..

    Ayza, how’s life ? and your boys yg comel2 tu ? hopefully semua ok..Sabar ye Ayza..sebahagian dari iman.

  4. Salam kenalan dari saya juga Kak Ramziah๐Ÿ™‚ welcome to the club๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜ฎ bestnya kak Ramziah dan kak Ayza sama-sama pandai crochet. Saya tak pandai lagi dengan crochet.. boleh belajar nanti dari kak berdua hihi..๐Ÿ˜‰
    Yep, insyaAllah kak Ayza, saya akan cuba update-kan projek-projek baru yang kecil-kecil sahaja, kak Ayza pun jangan lupa update ok? Suka sangat tengok benang yang lembut fuwa fuwa dan jarum-jarum kait ..๐Ÿ˜€

  5. Ramziah said:

    SALAM to you.. akak blum btul2 pandai crochet..sama juge still belaja, bila kita makin blaja…makin byk yg kita akn xplore. Knitting akak cam susah ckit nk dpt..mungkin sbb akak tk pernh tengok btul2 mcm mn org knitting, jd akak tk faham. Cuma crochet je… skrg sdg buat purse kecil tuk anak, mix white, light blue n striking blue. dh hmpir siap.

  6. Angelzery said:

    Salam Kak Ramziah,

    Ha’ah kak, betul kata kak Ramziah, memang susah juga kan nak belajar kalau tak tengok secara live. Saya tahu ada satu kedai kalau tak silap, kat kL rasanya, dimana kak boleh join untuk buat kelas Knitting. Namanya macam Lilycraft. Wah, mesti cantik purse tu kan? Warna blue dan white memang match. Nak tengok, boleh?๐Ÿ™‚ Kak Ramziah uploadkan gambarnya ya?๐Ÿ™‚

  7. Angelzery said:

    Salam Kak Ramziah,

    Haโ€™ah kak, betul kata kak Ramziah, memang susah juga kan nak belajar kalau tak tengok secara live. Saya tahu ada satu kedai kalau tak silap, kat kL rasanya, dimana kak boleh join untuk buat kelas Knitting. Namanya macam Lilycraft. Wah, mesti cantik purse tu kan? Warna blue dan white memang match. Nak tengok, boleh?๐Ÿ™‚ Kak Ramziah uploadkan gambarnya ya?๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: